Uus uuring toob välja, et solaariumi kasutamisel ja melanoomi tekkimisel ei ole omavahelist seost

The Sunbed Association (Inglismaal tegutsev mittetulunduslik ühing), toob välja meditsiiniliste andmete kokkuvõtte, mille kohaselt mõõduka solaariumi kasutamise ja melanoomi haigestumsel puudub omavaheline seos. Uuringu tulemused on ilmunud teaduslikus ajakirjas Anticancer Rerearch (vol 38). Oluline on märkida, et antud analüüs lükkab ümber viimased EL ja WHO aruanded.

The Sunbed Association juhataja, Gary Lipman, ütleb: „Antud hoolikalt valitud erinevate uuringute analüüs kinnitab seda mida oleme juba kaua pidanud tõeks. Kuid seda on paljud ametkonnad korduvalt keeldunud tunnustama. Mõõdukas päevitamine solaariumis ei põhjusta melanoomi.  Antud teadusliku ülevaate avaldamine rõhutab ja toob esile mitmed vead mida on kasutatud avaliku arvamuse kujundamisel. Seal hulgas hirmuäratavate solaariumi kasutamist puudutavate kampaaniate tegemisel. On aus tõdeda, et isegi kõrgeimal tasemel on keeldutud teistsuguse teaduse tunnistamist. Paljud uuringud ei ole järginud uurimisprotokolli ja tulemusena on korduvalt ilmunud moonutatud sisuga informatsioon mida ei saa kirjeldada teisiti kui meie tegevusharu demoniseerimine“.

„Me nõuame kohest avaldatud sisu uuesti läbi vaatamist kõikidelt avalikelt  ja heategevuslikelt ühingutelt  kes on avaldanud info milles on esitatud või isegi oletatud seos solaariumi kasutamise ja melanoomi vahel“, jätkab Lipman. „Meie tegevusharu on olnud lihtsaks sihtmärgiks päevitamise vastase lobby jaoks ja see peab lõppema“

Originaal artikkel ja viited kasutatud uuringutele leiad siit:
http://www.sunbedassociation.org.uk/News/TSA_News_and_Comments.aspx