Päikesepaiste parandab Teie tuju ja tervist

Austraalialastele, kui elanikele kõige päikselisemast riigist maailmast, meeldib aega viita väljas ning naturaalne valgus on tähtis osa keskkonnast. Kuigi paljud arutelud käivad päikesepõletuse, naha vähi ja teiste liigselt päikese käes viibimise ohtude ümber, on uuringud leidnud kasulikke päikesepaiste mõjusid meeltele, kehale ja hingele.

Siin on viis erinevat viisi kuidas päikesevalgus võib Teie tervist paremaks muuta:

Tõstab Teie tuju

Teie meel sõltub päikesest. Kui Teil on ühel päeval parem tuju, on väga tõenäoline, et olete veetnud mõnda aega päikesepaistes. Päikesepaiste on naturaalne tuju tõstja ning nii päikesepaiste kui ka pimedus vallandab hormoonide vabaks lastmist ajus.

Kui Te paljastate oma keha päikesevalgusele, vallandab see serotoonini (õnne kemikaali) vabastuse ajus. On tõestatud, et see vähendab depressiooni riski nendes, kes kogevad talvedepressiooni, mis üldiselt tekib talvel kui valgus on limiteeritud.

Nautige rahulikku und

Kui Teil on probleeme öösel magama jäämisega, lihtsalt imendage endasse päikesepaistet päeval – vajalikkude kaitsevahenditega. Nii tunnete ennast rõõmsamana ning saavutate öösel ka rahulikuma une.

Igapäevane päikesega kokkupuude parandab Teie une kvaliteeti, mis omakorda parandab Teie tervist ja heaolu. Kui Te olete terve päeva puutunud kokku ereda valgusega siis toodab keha suuremaid tasemeid melatooninit (magamis hormooni) öösel, mis muudab magama jäämise kiiremaks.

UV kiired madaladavad Teie vererõhku

Vererõhk on tavaline probleem mis mõjutab paljusid tänapäeval, eriti linna keskkondades. Üks üllatav ohutu päikese kokkupuute kasum on UV kiirte võime vererõhku madaldada. Uuringud näitavad, et kui keha puutub kokku päikesepaistega, muudab päikesepaiste väikese sõnumi molekuli, lämmastikoksiidi, tasemeid nahas ja veres, mis vähendab vererõhku. Lisaks, päikesepaiste aitab vähendada insuldi ja südamehaiguse riski.

Tugevdage oma immuuni süsteemi

Olgu see tavaline külmetus või pandeemia, peab Teie keha immuun süsteem olema piisavalt tugev, et võidelda varitsevate pisikutega. Astuge päikese kätte ja tehke oma imuunsüsteem tugevamaks – see on lihtne ja tasuta. Paljud uurimustööd on leidnud, et piisav kogus igapäevast päikesevalgust võib aidata meie immuunsüsteemi, mis vähendab infektsioonide ja teatud haiguste riski.

Tugevemaid luid ka

Erinevad toidu allikad annavad meile igapäevase doosi vitamiine. Te võite asendada oma igapäevased D vitamiini vajadused lihtsalt päikese käes olemisega ning see tugevdab ka teie luude süsteemi. Viis kuni viisteist minutit kokkupuudet paar korda nädalas piisab selleks.

Kuidas suurendada naturaalset valgust Teie kodus

Lisaks aja veetmisele väljas, saate ka nautida päikese headust kodus kui kasutate valguse filtreerimise akende ravi. Tubadel, millel on vaja privaatsust ja palju naturaalset valgust, on topelt rulood ideaalsed. Need stiilsed kardinad kombineerivad peened valgust hajutavad kangad ruloode praktilisusega. Läbipaistvad kardinad on samuti hea valik, kuna see kerge kangas lubab palju naturaalset valgust tuppa, samal ajal kaitstes teie privaatsust.

Päikesepaiste parandab Teie tuju ja tervist