Solaariumis päevitamine ja silmade ohutus

Võib olla olete kuulnud, et siseruumides päevitamine on ohutu alternatiiv päikesevõtmisele väljas, kuid see on vale.

Grupp silmaarste, kirurge, nahaarste ja erinevaid teisi arste rääkisid kongressiga kohtumisel negatiivsete tervise mõjude kohta, mis on seotud siseruumides päevitamisega. Maailma Terviseorganisatsioon hoiatab, et siseruumides päevitamine tõstab naha vähi saamise riski. Kuid mis siis on täpsemalt silma tervise risk siseruumides päevitamisel?

Silmad ja kõrged tasemed UV kokkupuudet

UV kiirgusest tulenev kahjustus koguneb kogu meie elu jooksul. Hetkel ei pruugi see tunduda väga pahana, kuid mida rohkem me UVga kokku puutume, seda rohkem see kahjustus kogu aeg suureneb. Mis teeb solaariumid eriti kahjulikuks on fakt, et nad võivad meid paljastada 100 korda suuremale UV valgus kogusele võrreldes sellega mida me saame väljas olles päikeselisel päeval. See ei ole ainult kahjulik meie nahale; see võib ka tõsiselt kahjustada silmi ja silmalausid.

Kuid kas ma ei saa siis lihtsalt silmi kinni hoida päevitamise ajal?

Kahjuks, isegi silmade kinni hoidmine solaariumis ei ole piisav, et neid kaitsta nii tugevate UV kiirte eest. Mõned silma probleemid, mis on seotud siseruumides päevitamisega on kollatähni degeneratsioon, katarakt, päikesepõletus, hägune nägemine ja silmade kuivsus. Nägmisohtlikud seisundid, nagu makula degeneratsioon ja katarakt, on tavaliselt seotud vanadusega, siseruumides päevitamine võib märgatavalt kiirendada seda seda protsessi. Makulaarne degeneratsioon on üksikasjaliku kesknägemise halvenemine ja katarakt on läätse hägustumine silmas, kui selles olevad valgud kokku klapivad, mis muudab värvide eristamise või selgelt nägemise raskemaks. Isegi ajutised siseruumis päevitamise efektid pole toredad. Meie nahk ei ole ainus osa meist mis võib saada päikesepõletust. Fotokeratiit on päikese põletusest kahjutada saanud sarvkesta nimi, millel on põlemise, punetuse, sõmer tunne silmalaugude all ja vee jooksmise sümptomid. Kuiv silm võib ka silmi ärritada ja punetada ning ebapiisav pisartoodang jätab silmad nakkuse suhtes haavatavaks.

Silmade tervist on tähtsam kui päevitamine

Ei ole tähtis kui populaarne pruunikas nahk on, kui see tuleb UV kahjustuse arvelt, ei ole see seda väärt. Ilmselgelt, optomeetrilisel praktikal ei ole võimsus keelustada siseruumides päevitamist (või solaariumis käimist), kuid nad väga soovitavad oma patsientidel teha oma silmade ja naha tervis prioriteediks mööduvate ilustandarite asemel. Miinimumina, kandke vähemalt kaitseprille päevitamise ajal.

Tehke prioriteer eluaegsest silma tervisest!

Solaariumis päevitamine ja silmade ohutus